goodbeylyme.....wordt vervolgd

Over doorzetten, doorgaan en overwinnen

 By Elfie

Image

Ik ga een boek schrijven.
Jaren geleden voelde ik al een verlangen om het te doen, maar "mijn verhaal" was niet rond.
Wat had ik te vertellen, er was geen einde.
Vorige week beleefde ik mijn nieuw begin.
Het einde van mijn boek was geschreven (in mijn hoofd).

Nog iedere dag ben ik verwonderd en dankbaar en kan ik het nog altijd bijna niet geloven dat ik na 7 jaar chronisch ziek hersteld ben. (mijn ma zou nu zeggen "Elfie, hout vasthouden")
De ziekte van lyme had me gedurende jaren zwaar in z'n greep. Ik moest mijn job opgeven, mijn sociaal leven. Ik moest de trap op geduwd worden, ik kon met moeite 100 meter stappen, maanden lang moest ik voeding met baxters krijgen omdat mijn maag en darmen het eten niet meer konden "verwerken", er was pijn (zelfs mijn huid deed pijn), mijn hersenen lieten me in de steek, geen feestjes voor mij, geen sport voor mij, geen cinema, heel af en toe een kort bezoekje op een "betere dag", mijn schoonvader deed de boodschappen, mijn man voerde me naar dokters, kerstmis liggend in de zetel, geen uitbundige verjaardagsfeestjes of dag uitstapjes met de kinderen van mijn broer ... . En ik kan nog even doorgaan met opsommen.
En ineens kwam er een keerpunt, niet zomaar, ik heb hard gewerkt aan mezelf en een multidisciplinaire aanpak was absoluut noodzakelijk hierbij.
Het herstel verliep met ups en downs maar altijd in stijgende lijn... en de "downs" kwamen steeds minder en minder voor tot ze verdwenen waren.
Wat ik nu op een dag doe, WONDERLIJK, als je weet dat ik mijn dagen gedurende jaren voornamelijk liggend heb doorgebracht.
Gisterenochtend ben ik op de mark met een vriend iets gaan drinken, daarna te voet naar de winkel geweest en ook nog wat boodschappen op de markt gehaald. Thuis wat gekookt, onze zaal gestofzuigd en een beetje tuinwerk verricht, daarna eventjes genoten van de zon in de ligzetel en mijn "les" voorbereid voor de vergadering 's avonds in Multimed (waarover ik in een ander bericht meer zal posten :) ), dan met de fiets naar het kopiecentrum en tegen 19u30 naar de vergadering in Multimed waar we stevig maar leuk vergaderd hebben en na de vergadering heb ik met mijn man nog een heerlijk frisse pint gedronken met een ongezonde pita in onze tuin bij kaarslicht.
DANKBAAR ......... VERWONDERD ........

#goodbeylyme #beatingdisease #happylife #partnermultimed #wordtvervolgd