Wil jij ook een GEZOND GEWICHT?

Ondersteuning en begeleiding
OP MAAT!

ONZE BEGELEIDING

Hoe werken wij

Het programma Gezond Gewicht Op Maat is ontwikkeld op basis van onze Multidisciplinaire ervaring. Dit programma is ook geschikt voor patiënten die minder mobiel zijn door omstandigheden. Het "Op Maat" zorgt ervoor dat iedereen in aanmerking komt voor dit programma. Wij werken ook op doorverwijzing van je arts of specialist, die we op de hoogte houden van je ontwikkelingen. Hiermee kom je in aanmerking voor tussenkomst van je ziekenfonds. Bespreek dit met je arts.

VOEDINGS-EN DIEETADVIES

De diëtist bekijkt in eerste instantie je eetgewoontes en bepaald samen met jou je doelstellingen. Door kleine aanpassingen te doen aan je eetgewoontes kan je al direct resultaat behalen. Geleidelijk aan worden de aanpassingen uitgebreid waardoor je een gezond voedingspatroon ontwikkeld die blijvend is. De diëtist helpt je bij het integreren van een evenwichtig en gezond eetpatroon

 

BEWEGEN EN BEWEEGADVIES

Bewegen doe je onder begeleiding van je kinesist. Bij de start wordt je algemene conditie getest. De oefeningen worden op maat bepaald en opgebouwd afhankelijk van je conditie. Om kwetsuren te voorkomen en door te zetten als het even lastig wordt kan de kinesist helpen door je spieren los te maken, stretchoefeningen mee te geven en je klachten te behandelen. De kinesist helpt je om een gezond beweegpatroon te ontwikkelen die blijvend is.

 

MENTALE ONDERSTEUNING

De psycholoog helpt je om op een andere manier naar voeding te kijken. Ze analyseert samen met jou, je mechanismen waardoor je inzichten krijgt. De psycholoog helpt je bewust te worden van je houding en gedrag waardoor je gewoontes kan veranderen.

WANDELCOACH

De wandelcoach neemt je mee op pad.
Wandelen en coachen, ademhalingstechnieken en wandelen.

We laten u kennis maken met de verschillende facetten van het wandelen en u leert naar uw eigen lichaam te luisteren. Zo wordt u zich bewust van de kracht en energie in uw eigen lichaam. Door meer in het ‘hier en nu’ te wandelen leert u uw hoofd leeg te maken en meer van het moment te genieten.

Het Werkt Echt!

Het gezond gewicht programma

Week 1 : START

INTAKE

Kennismaking, analyse en toelichting van het gezondgewicht programma.

Week 1 : START

Week 2: Persoonlijk gezondgewichtprogramma

De intake bij de diëtist en de kinesist die je persoonlijk zal begeleiden.

Week 2-22: training op maat

Gezond-beweegprogramma

bewegen onder begeleiding van een kinesist

Week 2-22: training op maat

Week 2- 20 op maat besproken met dietist

Diëtiek

voedings-en dieetadvies. Analyse van het eetpatroon.

Week 3 en 5: gesprekstherapie met de psycholoog

Psycholoog

Gesprek met de psycholoog. Analyse van de eetmechanismen en bewustwording.

Week 3 en 5: gesprekstherapie met de psycholoog

maand 3 en maand 6: op pad met de wandelcoach

Wandelcoach

Wandelcoaching. Bewegen en mentale ondersteuning in 1 pakket.

Week 25 : Goal

Einddoel

Evaluatie en eindresultaat

Week 25 : Goal

De principes van een Gezond Gewicht

Gezond gewicht
bereik je door
een evenwichtig gezond eet- en beweegpatroon
te ontwikkelen

Het verhaal van Kathy!

Kathy was het beu om steeds opnieuw te moeten diëten  Iedere keer een andere methode uitproberen om af te slanken. Iedere keer afhaken omdat het toch niet lukt of haar lichaam die niet mee wou en de kilo s na het dieet er steeds weer bijkwamen.
Ze besloot het roer om te gooien. Op advies van haar dokter en de goede raad van haar buurvrouw nam ze contact op met Multimed.
Ze koos niet meer enkel voor het afslanken maar voor het Multimedprogramma “ Gezond Gewicht Op Maat” omdat gezond gewicht meer is dan diëten alleen.

Lees meer