Stabilisatiecursus na misbruik of mishandeling

Stabilisatiecursus na misbruik of mishandeling

  • 00m 00s
Price:
2 500,00 €
Nu kopen

De stabilisatiecursus van Multimed wil je meer begrip en controle doen krijgen over je denken, voelen en handelen en een meer passende levensinvulling doen krijgen. Mensen met een complexe PTSS hebben door hun klachten vaak kansen in het leven gemist.

De cursus is opgebouwd op 22 groepslessen, iedere les komt een ander thema aan bod. Zoals complexe posttraumatische stressstoornis, dissociatie, herkennen van emoties, vaardigheden rond ontspanning acceptatie en rust,...

Je gaat aan de slag in groep onder begeleiding van twee therapeuten. Het is vooral een praktische cursus met handvatten die je verder helpen om meer levensvreugde te krijgen..

Ze is NIET bedoeld om je verleden te verwerken, dit dient onder individuele begeleiding te gebeuren.

De methode is grotendeels gebaseerd op de stabilisatiecursus ‘Vroeger en verder’ van  Dorrepaal e.a., waarvan werd aangetoond dat hij structuur biedt en klachten doet verminderen. In groep met anderen die gelijksoortige ervaringen hebben voelen velen zich gesteund door de (h)erkenning en het contact met anderen. Er wordt NIET gedetailleerd over de nare ervaringen gesproken.

Je volgt de cursus met de bedoeling een stabieler leven te krijgen. Op het einde kan je omgaan met de gevolgen van traumatische gebeurtenissen. Je voelt je beter opgewassen tegen het verwerken van je trauma(‘s) uit het verleden, een proces waarbij heftige emoties kunnen naar boven komen.

De prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers in de groep en wordt individueel besproken in de informatiesessie. Er wordt gezocht naar een betaalbare cursus. Onder bepaalde voorwaarden kan er externe financiële steun worden aangevraagd.
In de prijs is inbegrepen:

  •      22 groepslessen
  •       2 terugkomsessie
  •         2 individuele sessie
  •       Opvang bij crisissituatie
  •       Werkboek en lesmateriaal
  •        Professionele begeleiding van gespecialiseerde psychologen en een ondersteuner.

-        Overleg en samenwerking met de behandelende arts/therapeut

Na de cursus kan overgegaan worden tot individuele traumaverwerking.

Meer informatie kan je hier vinden.

Wil je te weten komen of deze cursus voor jou passend is, neem dan contact op met ons.


Korte beschrijving

De stabilisatiecursus wil je meer begrip en controle doen krijgen over je denken, voelen en handelen en een meer passende levensinvulling doen krijgen.