Sophie Verpaele

Kinesitherapie

Ik studeerde af als kinesitherapeute in 1995 en specialiseerde mij in verschillende disciplines gedurende de jaren. Cyriax, orthopedische geneeskunde, bekkenbodemtherapie, relaxatietherapie, ademhalingskine, besttherapie,… Na 15 jaar besloot ik mij te gaan concentreren in houdingsproblematiek en voeten. Ik studeerde Busquet, de therapeutische benadering van de fysiologische spierketens en een ideale aansluiting voor mijn eigen therapie, OrTOstance. Vaak worden klachten aan voet of rug veroorzaakt door een verkeerde stand van de voet of de tenen. Door een foutieve stand van de voeten kan de verhouding van het bekken tegenover de wervelkolom leiden tot veel klachten, die soms onverklaarbaar lijken maar eenvoudig kunnen opgelost worden.

Door het slapen met voetbeugels kunnen vaak voet en wervelkolom hersteld worden. De voetbeugel bestaat uit een zacht materiaal en corrigeert de afwijking terwijl jij slaapt.

Je kan bij mij terecht voor de behandeling van onder meer:

  • hallux valgus
  • platvoeten
  • hamertenen
  • vermoeide benen
  • onverklaarbare rugpijn en nekpijn die zelfs na behandeling niet wil beteren

Mijn jarenlange expertise garandeert jou dé oplossing.

Hoe wordt dit aangepakt?

Allereerst is het belangrijk een volledige analyse van de houding en de stand van de voet te hebben. Hier wordt de voet onder spanning en in rustpositie bekeken.

Vervolgens nemen we een scan in staande positie en maken een analyse van het gangpatroon. Naar gelang het probleem volgt een anamnese en een navraag naar familiale achtergrond.

De therapie is een manier om op zachte manier correcties in de voet en de houding aan te brengen door vooral spanningen weg te werken. De patiënt moet enkel slapen met de beugels en komt regelmatig op controle om de beugels aan te spannen. De voet stuurt men zo op een zachte manier in de juiste richting.

Bij kinderen verloopt de therapie anders doordat we inspelen op de groei van het kind en we daar zoveel mogelijk voordeel uit willen halen. Het lichaam wordt meegenomen in een sturing die verkeerde voetzetting of kniepositie corrigeert. Het groeiende lichaam moet al zijn energie aanwenden om te groeien en is niet in staat om kracht te ontwikkelen, maar door corrigerende sturing kan de voet of knie wel genormaliseerd uitgroeien.

 

De duur van de behandeling is hier eerder afhankelijk van de leeftijd waarop het kind start met de therapie.

Voor kinderen sturen we de groei bij en wordt er meer preventief gewerkt, bij volwassenen gaan we eerder werken op spanningen die zich gedurende jaren heeft opgestapeld en uiteindelijk leiden tot misvormingen.

 

Wil je meer weten over mijn therapie surf dan naar https://www.ortostance.be/

 

 

Skills

100%
OrTOstance( voetcorrectie met beugels)